Tuinontwerp

Tuinontwerpen op maat

Een klassieke tuin, moderne tuin, romantische tuin, weelderige belevingstuin, praktische groentetuin of een onderhoudsvriendelijke tuin waar u jaren plezier aan beleeft? Voor iedere soort tuin maken wij tuinontwerpen op maat. Ontwerpen met praktische oplossingen of stilistische ontwerpen die de grens tussen huis en tuin vervagen. In samenwerking met verschillende ontwerpers maken we de volgende tuinontwerpen:

Kleine tuinen en dakterrassen

Bij het maken van ontwerpen voor een kleine voor- of achtertuin of dakterras houden we rekening met de situatie. Door op de juiste manier gebruik te maken van diepte- en hoogteverschillen, bijvoorbeeld met stapelelementen, hardhout, staal of metselwerk, laten we een kleine tuin veel groter lijken. Ook komen we met ideeën waar u misschien niet zo snel aan denkt. Van een fruitboom in een voortuin tot een vijver op een dakterras, meestal kan er meer dan u denkt. Zo geniet u ondanks beperkte ruimte toch van het buitengevoel. En wist u bijvoorbeeld dat een groen dak tegelijkertijd water zuivert en energiekosten bespaart dankzij de isolerende werking?

Grote tuinen

Op verschillende manieren geven we een grote tuin de uitstraling die hij verdient. Bijvoorbeeld door middel van een strakke grasmat, bijzondere waterpartijen, romantische tuinhuizen, chique ornamenten of moderne erfafscheidingen. Wij ontwerpen en realiseren, maar denken ook mee als u zelf een idee hebt. Stap voor stap, van idee tot realisatie. Tijdens het ontwerpen van de tuin bespreken we ook met u het onderhoud. U bepaalt zelf de bewerkelijkheid van uw tuin. Uiteindelijk komen we tot een definitief ontwerp. Hiermee kunt u zelf aan de slag, maar u kunt de aanleg van uw tuin ook aan ons uitbesteden.

Bedrijfstuinen en buitenterreinen

Een bedrijfstuin of buitenterrein is een van de visitekaartjes van uw bedrijf. Een terrein dat er verzorgd bijligt, maakt een professionele indruk. Wij leggen bedrijfstuinen en buitenterreinen aan en onderhouden ze. Naast de benodigde kennis en materialen, beschikken we over bevoegdheden voor onkruidbestrijding, snoeiwerkzaamheden en ander werkzaamheden die nodig zijn voor het onderhouden van uw tuin of terrein.

Belevingstuinen en speelterreinen

Belevingstuinen stimuleren mensen om te wandelen, tot zichzelf te komen en rust te vinden. Een belevingstuin vergroot de kans op nieuwe ontmoetingen en geeft mensen een gevoel van eigenwaarde en zelfstandigheid. Vooral voor mensen die gevoelig zijn voor emoties, stemmingen en gevoelens, kan het contact met planten heilzaam werken. De geuren, smaken en texturen die zij in de tuin ontdekken, wekken herinneringen op zonder dat daar verregaande cognitieve functies voor nodig zijn. Natuuractiviteiten, zoals het passief genieten van groen, kunnen daarom de levenskwaliteit van mensen verbeteren. Kortom, een belevingstuin roept herinneringen op, vervult sociale behoeften en geeft mensen het gevoel van eigenwaarde. Bovendien kunt u in een belevingstuin veel nieuwe kennis opdoen en uw zintuigen stimuleren. Naast belevingstuinen leggen we ook speelterreinen voor kinderen aan. Veilige en tegelijkertijd uitdagende speelterreinen waarin de kinderen in een natuurlijke, groene omgeving naar hartenlust kunnen spelen. Voor meer informatie over de mogelijkheden neemt u vrijblijvend contact op.