Tuinontwerpen op maat

Een groen en gezond plein voor alle kinderen op Brede School CBS Het Kompas

Volgens de leerlingenraad was het schoolplein saai en viel er niets te ontdekken. De kinderen van de school, de ouders, het team en de buurt hebben in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een plan ontworpen. In juni 2017 lag er een prachtig plan klaar. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf die ons plan mocht gaan realiseren. Al snel kwamen we uit bij de firma van Dijk, die niet alleen een mooie scherpe offerte uitbracht maar in het kennismakingsgesprek ook blijk gaf van deskundigheid, flexibiliteit en oplossingsgericht meedenken.

Tijdens de uitvoering die vanwege de vorst pas in maart 2018 kon starten bleek dat we een goede keuze gemaakt hadden. Er werd volop meegedacht in de werkzaamheden die we zelf zouden kunnen uitvoeren. Zo werd er een plan opgesteld waarbij we met de vele vrijwilligers in verschillende fasen de tegels van het plein op pallets konden stapelen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden door de firma van Dijk werd er goed rekening gehouden met het feit dat het onderwijs door moest kunnen gaan. Ook werd er extra gelet op de veiligheid van de kinderen.

Bij zo’n groot project hoort ook regelmatig overleg. De inbreng van Edwin van Dijk en zijn medewerkers zorgde er voor dat het plan op een aantal onderdelen zelfs verbeterd werd. Ze waren creatief in het bedenken van oplossingen en leverden een goede kwaliteit. We hebben nu een prachtig groen en gezond plein ook voor kinderen in een rolstoel. Zelfs nu het klaar is kunnen we nog een beroep doen op de firma van Dijk voor het nalopen van een aantal zaken.

Wij hebben op een prettige, constructieve samengewerkt met de firma van Dijk en zijn blij met het resultaat. Bent u benieuwd naar ons plein? Kom gerust eens een kijkje nemen.

Dhr. en Mevr. van Alem-Vleuten

Van een tuinschets naar tuinontwerp en de realisatie daarvan.
Toen ons werd aangeboden een gratis tuinschets te laten maken door van Dijk zijn wij daarop ingegaan. Vanaf het eerste contact hadden wij eigenlijk al een goed gevoel. Er werden ons vragen gesteld hoe wij onze toekomstige tuin voor ogen hadden en werden daarmee tevens ook wel aan het denken gezet. Het uiteindelijke ontwerp van onze tuin stemde ons dan ook meer als tevreden.

Daarna is ons gevoel en samenwerking met van Dijk om een tuin te realiseren alleen maar fantastisch en prima verlopen. Er werd met ons meegedacht omtrent de materiaalkeuze enz. De flexibele houding van alle medewerkers hebben ons blij verrast en we voelden ons vanaf het begin totaal ontzorgd, we hadden werkelijk nergens omkijken naar.

Onze oprit die we voor met onze buren delen is ook naar volle tevredenheid aangelegd waarbij verschillende materialen en accenten zijn gebruikt waarbij een fantastisch en harmonieus geheel is ontstaan. Wij hebben tot nu toe zeer leuke en positieve reacties gehad omtrent onze oprit en tuin waarin het nu heerlijk vertoeven is.

Belevingstuin STMR in Culemborg

In 2013 is na een prettige samenwerking tussen Hoveniersbedrijf van Dijk, SWB en STMR een prachtige gezamenlijke belevingstuin in de woonvorm voor dementerende ouderen in Lienden tot stand gekomen.
Ook voor de nieuwe Elisabeth-hof in Culemborg hebben wij Edwin van Dijk weer met veel vertrouwen de opdracht gegeven een belevingstuin in te richten. We hadden hier nog meer m2 beschikbaar. Het resultaat mag er zijn….het ziet er prachtig uit. Onze bewoners zullen ervan genieten. De samenwerking met Edwin en zijn medewerkers tijdens dit project verliep opnieuw bijzonder prettig. Er wordt goed naar ons geluisterd, aanpassingen zijn altijd mogelijk en problemen worden meteen opgepakt. Wij hopen dat we eventuele volgende nieuwbouwprojecten opnieuw samen kunnen werken.
Edwin en medewerkers, mede namens bewoners en medewerkers van STMR, bijzonder bedankt.

Gerjo Gloudemans
Manager Wonen en Behandeling

Scroll naar boven