Portfolio Category: Belevingstuinen en speelterreinen

In Kesteren bij basisschool 'Het Kompas' hebben we het schoolplein mogen vernieuwen. We hebben 2 speeltoestellen geplaatst van robinia hout met daaronder mooi gekleurd kunstgras met valdemping. Ook zijn er een evenwichtsparcours, een fietsparcours, een zandbak, een voetbalkooi, een tribune en een fietsenstalling gemaakt. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en er is veel beplanting gebruikt op het schoolplein. Dit in verband met 'natuurlijk spelen'.
In Geldermalsen mochten we bij een locatie van de STMR een binnentuin en het buitenterrein aanleggen. Deze twee sluiten naadloos bij elkaar aan, zodat het een geheel vormt. De bewoners kunnen in de binnentuin genieten van groente uit de kas, fruit uit de tuin en vogels in de volière of bij de speciale waterschaal.
Een belevingstuin voor de bewoners van de Elisabeth Hof, dat was de wens van de STMR in Culemborg. In deze belevingstuin kunnen zij het gehele jaar veilig buiten genieten van kleuren, vruchten en ontmoeting.
Bij het Kulturhus in Lienden hebben we een belevingstuin gerealiseerd.  Deze tuin zorgt voor contacten tussen Liendenaren en de bewoners. In de binnentuin worden verschillende zintuigen geprikkeld en gestimuleerd door bijvoorbeeld geuren, kleuren, smaken en geluiden.